Skip to main content

Helderaar helpt leiders aan inzicht

als fundament voor waardevolle groei

Waardevolle groei

Als leider ben je vaak op zoek naar inzicht hoe het beter kan:

 • Hoe groei je bijvoorbeeld commercieel in je klantbediening en klantbeleving? Kun je klanten verrassen en zorgen dat ze fan worden?
 • Of hoe ontwikkel je de organisatie zodat medewerkerstevredenheid en plezier toenemen? Kun je misschien het werk beter organiseren nu het aantal medewerkers flink is toegenomen?
 • Hoe verbeter je de operatie om proactief vooruit te lopen op de veranderende wetgeving en altijd klaar bent om een snel nieuwe aanpassing te integreren?

Je weet wel dat dit beter kan en bent al in ontwikkeling, maar wil het beter begrijpen. Zo kun je beter sturen. Vaak is er niet meteen het juiste inzicht voorhanden, maar je bent er van overtuigd dat dit kan. Helderaar helpt je aan dit inzicht, als fundament voor de waardevolle groei die jij en je organisatie door willen maken.

Inzicht - Keuzes - Leiderschap

Helderaar gelooft dat je met het juiste inzicht – op het juiste moment – de beste keuzes kunt maken. Dat juiste inzicht is steeds moeilijker te krijgen in onze wereld waarin we worden overladen met informatie –  van bronnen waarvan betrouwbaarheid soms ook nog maar de vraag is.

Het maakt daarbij niet uit waar je bezig bent: doelstellingen en strategie, het kiezen van de juiste oplossing om die doelen te bereiken of het realiseren van die oplossing.

Door te verbinden met de kern van jezelf als leider en je organisatie kom je tot het juiste inzicht. Met die informatie in het best passende formaat kun je beter kiezen. En kiezen is wat een leider doet. Helderaar helpt.

Once the facts are clear, the decision jumps at you.

Peter Drucker

Fases van waardevolle groei

De keuzes die je moet maken zijn heel verschillend afhankelijk van de fase van groei waar je organisatie zich bevindt. Inzichten voor strategische keuzes op hoog niveau zien er anders uit dan inzichten in het realisatieproces en de details van de groei. Uiteraard moeten deze inzichten wel op elkaar aansluiten, maar voor elke fase ligt de focus op een ander stukje helderheid.

kies de groei

Doelstelling

Waar droom jij van?

 • Marktleider worden
 • Blije medewerkers
 • Klanten die van je houden
 • Een moeilijke situatie overleven
 • Kosten besparen
 • Succesvol ondernemen / besturen

Helderaar helpt je deze doelen scherp te maken voor de volgende stap.

Oplossing

Hoe ziet dat eruit?

 • Meer aandacht voor de klant en minder bezig met de regels
 • Geholpen worden om niets te vergeten
 • Grip op de werkdruk en kunnen bijsturen waar nodig
 • Klanten zelf meer informatie en controle geven
 • Meten of we echt vooruit gaan

Helderaar helpt je de contouren en kenmerken van de oplossing te bepalen.

vorm de groei
leef de groei

Realisatie

Dat gaan we regelen!

Of het nu een verandering in de operatie, de interactie met klanten of het voldoen aan wisselende wet- en regelgeving is, de focus houden op de doelen en de waarde die je realiseert blijft een aandachtspunt, want in je enthousiasme kun je soms afdrijven.

Daarnaast speelt tegenwoordig bij de meeste realisaties informatievoorziening een grote rol. Dat versterkt de afhankelijkheid van het juiste inzicht op het juiste moment.

Helderaar helpt met het in lijn brengen en houden van de realisatie met de doelen van de waardevolle groei, zodat de gedroomde toekomst ook werkelijkheid wordt.

Ben je toe aan meer helderheid?

Automatisering in de problemen?

Zit je al midden in een realisatietraject, maar gaat het niet hoe je wil?
Is automatisering een belangrijk onderdeel van deze realisatie?
Dan is de Eerste Hulp Bij Digitalisering misschien iets voor jou.